Interieurontwerp

Styling van je huis en tuin

Door - admin

Hoe gezond is natuurlijk licht binnen je woning?

Het is natuurlijk erg mooi om natuurlijk licht in je woning te krijgen. Dit kan je woning namelijk helemaal tot leven wekken. Echter kan dit ook erg gezond voor je zijn. Dit komt omdat kunstmatig licht minder gezond voor je is dan daglicht.

Waarom natuurlijk licht?

Zonlicht Op De VloerNatuurlijk daglicht heeft een aantal grote voordelen waar je gebruik van kunt maken. Als eerste is natuurlijk licht belangrijk voor onze natuurlijke klok. Op het moment dat er geen natuurlijk licht in je woning is, is je biologische klok vaak een beetje van slag. Op die manier is de kans aanwezig dat je niet weet of het dag of nacht is. Hoe meer natuurlijk licht er is, hoe meer je biologische klok werkt.

Ook heeft het een aantal gezondheidsvoordelen. Door in de zon te lopen, krijg je normaal vitamine D binnen. Op het moment dat je zon in je huis hebt, maakt je lichaam ook vitamine D aan. Vaak heeft dit ook nog eens een positieve invloed op je humeur.

Door natuurlijk licht in een kamer kun je je ergens ook beter concentreren. Hierdoor ben je een stuk productiever. Dit is iets waar je gebruik van kunt maken als je thuis werkt. Het werk dat je doet, gaat daardoor namelijk een heel stuk sneller.

Verder heeft natuurlijk licht ook een mooiere vorm. Dit houdt in dat de meeste dingen in natuurlijk licht een stuk beter uit komen dan wanneer je ze in kunstmatig licht zet. Vooral als je daglicht hebt op de decoratie in je woning kan dit erg mooi uit komen.

Extra natuurlijk licht in je woning

Op het moment dat je extra natuurlijk licht in je woning wilt hebben, kun je dit op een aantal manieren aanpakken. De makkelijkste manier om dit te doen, is door middel van een uitbouw. Dit komt omdat je hierdoor een stuk meer ruimte in je huis hebt. Verder maakt een uitbouw het mogelijk om op nieuwe manieren licht in je woning te krijgen.

Een uitbouw heeft vaak een plat dak. Op het moment dat je een plat dak hebt, is het mogelijk om een unieke ontwerp zadeldak lichtstraat hier te plaatsen. Een zadeldak lichtstraat is eigenlijk een groot raam dat je in het plafond van de uitbouw laat plaatsen. Via deze lichtstraat komt er veel licht naar binnen. Hierdoor ziet je gehele woning er direct een stuk lichter uit.

Een lichtstraat is ook in andere vormen te krijgen. Zo is het ook mogelijk om een vlakke lichtkoepel te plaatsen. Dit is ook een manier om meer licht in je woning te krijgen. Een vlakke lichtkoepel is echter wat kleiner dan een lichtstraat. Hierdoor is de hoeveelheid licht dat je woning binnen komt hiermee ook een stuk minder.

Ook is het mogelijk om meer ramen in je woning te plaatsen. Dit is echter soms redelijk lastig om te doen. Het plaatsen van een extra raam is namelijk niet iets wat je zomaar even doet. Of het mogelijk is om een raam te plaatsen, moet je eerst kijken naar de muur waar je dit wilt doen. Deze maakt namelijk of dit mogelijk is of niet.

Op het moment dat je te maken hebt met een spouwmuur, is het in de meeste gevallen niet mogelijk om een raam te plaatsen. Dit komt omdat deze het gewicht van het huis dragen. Echter is het soms wel mogelijk om in specifieke plekken van deze muren een raam te plaatsen. Dit is echter iets waar je het met een aannemer moet overleggen. Op die manier weet je namelijk of het kan of niet.